ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

Επιγραμματικά, η κύρια δράση μας (όπως αναλύεται παρακάτω) συνίσταται στη δημιουργία μίας αποτελεσματικής δύναμης, με στόχευση την εξουδετέρωση του αντιπάλου μας (που είναι το καθεστώς πολιτικό σύστημα).


Έτσι, η κύρια δράση μας , σε αυτή, την πρώτη φάση που βρισκόμαστε, (της αρχικής ανάπτυξης του κινήματος), δεν μπορεί να είναι άλλη από τη δράση που, κατά κύριο λόγο, στοχεύει στον πολλαπλασιασμό των Σπιθιστών, δηλαδή στη δημιουργία και γιγάντωση μίας «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΩΝ (παλλαϊκών) ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ».

Για να είναι αποτελεσματική και επιτυχής αυτή η δράση, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε όσο περισσότερες από τις προϋποθέσεις επιτυχίας, μπορούμε.

Ένα κίνημα Αντιστασιακού – Απελευθερωτικού χαρακτήρα, όπως θέλει τη ΣΠΙΘΑ ο Μίκης Θεοδωράκης, για να πετύχει τον σκοπό του, πρέπει να διαθέτει τις εξής, κυριότερες, προϋποθέσεις επίτευξης του στόχου του:
1.     Όραμα
2.     Αξιόπιστη ηγεσία
3.     Ξεκάθαρη θέση, ως προς το ποιός είναι ο σκοπός του και ποιος ο αντίπαλός του 
4.     Αξιόπιστη πρόταση δράσης, με εφικτούς ενδιάμεσους στόχους, μέχρι την επίτευξη του σκοπού του.
5.     Επάρκεια εξοπλισμού
6.     Ομοθυμία και αλληλεγγύη όλου του δρώντος προσωπικού του.

Ας δούμε, με συντομία, ποιες από αυτές τις προϋποθέσεις διαθέτουμε, και σε ποιόν βαθμό:
1.     Όραμα:                                                                                                   Απέναντι στην παντελή έλλειψη οράματος για την Ελληνική κοινωνία και την Ελλάδα, που διαπερνά σύσσωμο το καθεστώς πολιτικό σύστημα, που ήδη πνίγεται μέσα στο τέλμα της «κονόμας» και της κατανάλωσης που αυτό δημιούργησε και θέριεψε, εμείς (οι αμέτοχοι στο πλιάτσικο και στη λεηλασία) είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να προβάλλουμε, με αξιώσεις, το όραμά μας για τη δημιουργική "ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΑΥΡΙΟ". 
                                                                       

Ο μεγάλος Μίκης, λέει: «Ας φανταστούμε μια Ελλάδα Ελεύθερη, Ανεξάρτητη, Ακέραιη, Άφοβη, Αυτοδύναμη. Ας παλέψουμε για ένα Λαό Ελεύθερο, Ανεξάρτητο, Ακέραιο, Άφοβο, Αυτοδύναμο, μέσα σε μια κοινωνία χωρίς ανεργία, αδικία, φτώχεια, αμάθεια, με κανόνα τη Δίκαιη Ανισότητα αλλά και την δια νόμου επιβολή της ισότητας ως προς τα δικαιώματα, τις ανάγκες και ένα επίπεδο ζωής και μόρφωσης κάτω από το οποίο θα απαγορεύεται να κατεβαίνει έστω και ένας συμπολίτης μας».                                                             
Αυτή είναι η «ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ» που θα αναδυθεί μετά τη μετάβαση από τη συντήρηση της σημερινής  καταστροφικής οικογενειοκρατούμενης  Ολιγαρχίαςστην  ανασύνταξη και εκτίναξη των μεγάλων δυνατοτήτων που διαθέτει η Ελληνική κοινωνία, τόσο στο πνευματικό πεδίο, όσο και στο υλικό, αλλά παραμένουν παγιδευμένες, από το ένοχο καθεστώς σύστημα της ημετεροκρατίας και της φαυλοκρατίας

2.     Αξιόπιστη ηγεσία: Απέναντι στην παρούσα πολιτική ηγεσία του καθεστώτος πολιτικού συστήματος, που αλληλοκατηγορούνται καθημερινά μεταξύ τους ως ψεύτες και κλέφτες, έχοντας χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας, εμείς έχουμε τον γίγαντα της Δημοκρατίας και του πατριωτισμού, τον Μίκη Θεοδωράκη και την αποκαλυπτική Αλήθεια της Διακήρυξης της 1ης Δεκέμβρη, απέναντι στα ασύστολα συνεχή και χυδαία ψεύδη του αντιπάλου μας.

3.     Ξεκάθαρη θέση, για το ποιός είναι ο αντίπαλός  μας: Από τα παραπάνω, περιγράφεται σαφέστατα: Ο αντίπαλός μας είναι  σύσσωμο το καθεστώς πολιτικό σύστημα, όπως έχει μεταλλαχθεί μετά τη διολίσθησή του σε μία πολιτική και οικονομική Ολιγαρχία. Όλα τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό τους, ευθύνονται βαρύτατα, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, για την εξευτελιστική φτωχοποίηση της κοινωνίας και την εγκληματική πτώχευση της πατρίδας, που όλοι βιώνουμε.

4.     Αξιόπιστη πρόταση δράσης :  Τη συνολική δράση του κινήματος, μπορούμε να την κατατάξουμε σε δύο κατηγορίες:
-         Την κύρια δράση
-         Τις δευτερεύουσες δράσεις


Δευτερεύουσες δράσεις, νοούνται αυτές στις οποίες συμμετέχουμε χωρίς να είμαστε εμείς οι οργανωτές τους (π.χ αντίρρηση πληρωμής στα διόδια, αντίρρηση πληρωμής στα εισιτήρια των Μέσων Μεταφοράς, κλπ), καθώς  και αυτές που η κάθε ΣΠΙΘΑ θα αναπτύξει σε τοπικό επίπεδο, (στενό ή και ευρύτερο) για την αντιμετώπιση \ προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.

Κύρια δράση νοείται αυτή που χαρακτηρίζει το κίνημα και είναι πρωτογενώς δική του. Η δράση που στοχεύει στην επίτευξη του σκοπού του κινήματος, όπως την έχουμε αποτυπώσει προτύτερα .
Αυτή, πρέπει:
-         να αποπνέει και να εκφράζει την «ταυτότητα» του κινήματος
-         να είναι εύκολη η συμμετοχή των πολιτών/Σπιθιστών σε αυτή
-         να μπορεί να αποκτήσει σχετικά εύκολα και γρήγορα, ποσοτικό εύρος και ποιοτικό βάθος

Δράση, που διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι η δράση που προτείνεται εδώ, καθώς :
  • στοχεύει απ’ ευθείας στην εξουδετέρωση του αντιπάλου
  • προτείνει έναν αποτελεσματικό τρόπο επίτευξης του στόχου
  • μπορεί εύκολα να υλοποιηθεί.                                                                           Αυτό γίνεται με τη μορφή ενός «τελεσίγραφου» στο οποίο, με τη μορφή "ΑΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ" διατυπώνεται η απόφασή μας να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ την πραγματοποίηση συγκεκριμένων παλλαϊκών απαιτήσεων, που αναφέρονται στην επόμενη σελίδα "ΑΤΥΠΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ".

Ο τρόπος να επιβάλλουμε την πραγματοποίηση αυτών των απαιτήσεων, είναι ένας: Πρέπει να έχουμε τη δύναμη να ακυρώσουμε αποφάσεις έκνομες,  ντυμένες με τον μανδύα της νομιμότητας, όπως π.χ είναι η σύμβαση του «Μνημονίου» που, προκειμένου να υπογραφεί, παραβίασε κάθε έννοια συνταγματικότητας και Ευρωπαϊκής νομιμότητας, σύμφωνα με τη γνώμη κορυφαίων συνταγματολόγων και του Δικηγ. Συλλόγου Αθηνών.

Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται, είναι: Ποια είναι αυτή η δύναμη, πώς και πότε μπορούμε να την αποκτήσουμε;
  • Ως προς το «ποια είναι αυτή η δύναμη» , η απάντηση είναι απλή: Η δύναμη αυτή είναι η λαϊκή θέληση ενός σημαντικού μέρους του κοινωνικού συνόλου. Έστω ότι η δύναμη αυτή εκτιμάται και ορίζεται σε 500.000 πολίτες.
  • Ως προς το «πώς μπορούμε να την αποκτήσουμε», η απάντηση είναι:  Προτείνοντας στους ομοφρονούντες συμπολίτες μας, έναν τρόπο δράσης απλό και εύκολα κατανοητό, εφικτό ως προς την υλοποίησή του, με προφανή αποτελεσματικότητα και με εύκολη συμμετοχή του κάθε πολίτη σ’ αυτόν  (όλα αυτά τα χαρακτηριστικά υπάρχουν στην πρότασή μας).
  • Ως προς το "πότε μπορούμε να την αποκτήσουμε», η απάντηση είναι ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πειστικότητα και τη δύναμη (αριθμητική και ποιοτική) με την οποία θα υποστηρίξουμε την πρότασή μας αυτή.     
  • Έχοντας υπ’ όψη μας αυτά, αρχίζουμε τον αγώνα, συμφωνώντας σε δύο σημεία:
  1. Να δημιουργήσουμε την (συγκεκριμένου μεγέθους)  δύναμη, εκείνη που απαιτείται για να εξουδετερωθεί ο αντίπαλος.
  2. Να δώσουμε το σύνθημα του τελικού χτυπήματος, όταν (και μόνον άν) έχει συσπειρωθεί αυτή η συγκεκριμένη δύναμη. Δηλαδή, αν, τελικά, χτυπήσουμε, το (νικηφόρο) αποτέλεσμα θα είναι προδιαγεγραμμένο.
Αναλυτικότερα:
Καλούμε τους πολίτες που συμφωνούν με τη Διακήρυξη της 1η Δεκέμβρη να συμμετάσχουν, με την υπογραφή τους, στη συγκρότηση αυτής της δύναμης ανατροπής των «κακώς κειμένων».
Η δύναμη αυτή δημιουργείται, με τη συσπείρωση συμπολιτών μας σε μία κοινή επιδίωξη υλοποίησης συγκεκριμένων (και αποδεκτών από όλους), απαιτήσεών μας (αυτές που καταγράφονται στη σελίδα " ΑΤΥΠΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ").

Μόλις συγκεντρωθεί αυτή η δύναμη, ακολουθώντας την προτροπή του Μίκη Θεοδωράκη για «ανυπακοή», θα εκδηλωθεί η δράση αυτής της δύναμης, η οποία συνίσταται στην συντονισμένη παύση πληρωμής:
-         Κάθε λογαριασμού προς ΕΦΟΡΙΕΣ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Δημοτικών φόρων, διοδίων, κλπ.
-         Επίσης, κάθε Τραπεζικού λογαριασμού, δανείων, καρτών, κλπ.

Ο καθ’ ένας αντιλαμβάνεται ότι αν ένα τέτοιο μέγεθος της κοινωνίας σταματήσει να πληρώνει προς το κράτος, αμέσως θα ακολουθήσουν και άλλοι τόσοι πολίτες, με αποτέλεσμα την αδυναμία της  περαιτέρω διακυβέρνησης από το ένοχο καθεστώς πολιτικό σύστημα, το οποίο θα καταρρεύσει τάχιστα, υπό το βάρος της ενοχής του και της αδυναμίας του να κυβερνήσει.

Εξυπακούεται ότι, πριν αποφασιστεί αυτό το χτύπημα, θα έχει εξασφαλισθεί η οικονομική και κοινωνική ευρυθμία της «επόμενης ημέρας», σύμφωνα με τα νέα πρότυπα που, εν τω μεταξύ, θα έχουμε προτείνει στην κοινωνία, για την Οικονομία, την Παιδεία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τη Δημόσια Διοίκηση, το Πολιτειακό (με την απαιτούμενη  "βαθειά τομή" στο Σύνταγμα), κλπ.

_______________

Αυτή η δράση,  για να στεφθεί με επιτυχία, πρέπει να κατακτήσει κάποιους ενδιάμεσους στόχους.

1Ος ΣΤΟΧΟΣ

Από τα παραπάνω, προκύπτει ότι ο στόχος αυτής της φάσης, είναι η συσπείρωση  της απαιτούμενης εκείνης δύναμης Σπιθιστών, που είναι ικανή να απομακρύνει τις δυνάμεις κατοχής από την κυβερνητική εξουσία της χώρας, με τον τρόπο που προαναφέραμε.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, αρχίζουμε να δουλεύουμε εντατικά, ως εξής:
  • Καθοδηγούμε τη δράση των φίλων μας Σπιθιστών (όπως αναπτύσσεται στις «ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΡΑΣΗΣ», που ακολουθούν) 

  • Κυκλοφορούμε (εντός και εκτός του διαδικτύου) το κείμενο του ΑΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ και μαζεύουμε υπογραφές

  • Οργανώνουμε τη δημοσιοποίηση των θέσεών μας, μέσα από θεματικές ομιλίες παρουσίασής τους. 

  • Κυκλοφορούμε σχετικό βιβλιαράκι, CD και  DVD με την τεκμηρίωση της επιβολής των απαιτήσεών μας .

Η, κατ’ αυτό τον τρόπο,  προβολή και διάδοση του τρόπου ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ μας, λογικό και αναμενόμενο είναι, να συσπειρώσει τον επιδιωκόμενο αριθμό πολιτών, καθώς οι διατυπούμενες απαιτήσεις είναι το ζητούμενο σχεδόν όλης της Ελληνικής κοινωνίας.

Η δράση αυτή, αναπτύσσεται ταυτόχρονα με άλλες δράσεις αλληλεγγύης, καθώς και με την ανάπτυξη μεγάλου διαλόγου (μέσα στις θεματικές Ομάδες Εργασίας) για την επαναδιατύπωση του προτύπου της οικονομίας, του πολιτισμού, της κοινωνικής συνοχής, της Παιδείας, της Δημόσιας Διοίκησης, κλπ, ώστε να επαναδιατυπωθούν όλα τα πρότυπα  που θα ανασυνθέσουν την ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ.

______________